מכון ד״ר פלואנסי
הבוגרים שלנו מדברים
לפני שנספר לכם איך זה קורה, – ניתן לבוגרים שלנו לדבר
או נכון יותר – מה זאת בעיית שטף הדיבור?
(Stammer) וחזרה על הברות ומילים (הגמגום), דיבור מהיר וחטוף (clutter) החלפת מילים וכדומה. מכיוון שהתקשורת הבין-אישית הינה חלק מהותי ויסודי מחייו וחוויותיו של האדם, הרי שלפגיעה ביכולת זו יש פוטנציאל לגרום לקשיים חברתיים ופסיכולוגיים וללחצים ומתחים קשים אצל האדם המגמגם.
מה זה - עיצוב שטף הדיבור?
שיטת הטיפול בגמגום של מכון ד''ר פלואנסי מבוססת על הגישה הטיפולית הידועה ובעלת השם של פרופסור רונלד וובסטר מווירג'יניה, ארה''ב, וד''ר רוברט קרול מטורונטו, קנדה - אשר הביא את השיטה לארץ ומלווה את המכון לאורך השנים.
מי זה ד"ר פלואנסי?
טיפול בגמגום דרך קופת החולים
רבים מבוגרי הטיפול אצלינו הגיעו אלינו לאחר ניסיונות טיפול רבים. רובם המוחלט התחיל את הדרך הארוכה של ניסיונות הטיפול בקופת החולים מאחר והיא המענה הראשוני לכל בעיה רפואית והתפתחותית.
לקופות החולים יש מאגר קלינאיות תקשורת אשר מטפלות במגוון רחב של ליקויי שפה תקשורת ושמיעה אך לצערנו רובן המוחלט אינן מתמחות בטיפול בגמגום והפרעות שטף דיבור.
לקופת החולים יש אינטרס כלכלי לאפשר לך לעבור טיפול אצל הקלינאית של הקופה במקום להשתתף איתך בעלויות של טיפול פרטי כפי שהיא מחויבת בחוק הבריאות הממלכתי ולכן תמיד כאשר ניגשים לקופה ע"מ לטפל בגמגום ישר מקבלים הפניה לקלינאית של הקופה ( דבר שעלול לגרור המתנה של חודשים ארוכים) ולעיתים הקלינאית שאינה מתמחה בטיפול בגמגום יכולה לנסות ולטפל בכל מיני כלים ששמעה עליהם בעבר, וזאת על אף שהופרכו כבר לפני שנים. בחלק מהמקרים ישנו שיפור זמני בזמן הטיפול (יכול להיות גם בשל אפקט הפלציבו או בשל שיפור זמני במצב הנפשי) אך בכל המקרים כעבור זמן מאוד קצר שטף הדיבור מדרדר בחזרה.
בעוד הרבה מקרים המטופלים מדווחים כי בזמן הטיפול בקליניקה הם מרגישים הקלה בדיבור אך ברגע שהם יוצאים אינם מצליחים להביא זאת לכדי מעשה מאחר ואינם מקבלים כלים מעשיים לדבר בשטף גם בחיי היומיום.
מה שחשוב לדעת והפקידים בקופת החולים אינם מידעים לרוב (כי בד"כ לא יודעים בעצמם) זה שלפי חוק בריאות הממלכתי, הקופה מחויבת להשתתף בקורס או סדרת טיפולים בגמגום גם במכונים פרטיים אשר אינם בהסדר עם הקופה, וכל זה איננו תלוי בגיל המטופל או ברמת הביטוח שלו.
אין צורך בטופס 17 והתחייבות ומספיקה לצורך כך הפניה מרופא משפחה/ילדים.
התהליך משתנה בין הקופות והגילאים ותוכלו לקבל על כך הסבר מפורט ומדויק בבדיקת ההתאמה אצלנו.
מצ"ב נוסח חוק הבריאות הממלכתי וקישור לאתר -